Opdrachtgever

Opdrachtgever

Als opdrachtgever ben je trots op je project. Je wilt niet dat er ongevallen gebeuren op jouw project. Hoe kan je veilig werken integreren. Wat zijn je verplichtingen volgens de Arbowet. Wat kost veilig werken. Jouw rol als opdrachtgever aan de basis van een project, maar ook gedurende ontwerp en uitvoering, is een belangrijke bijdrage aan het veiligheidsklimaat. Ga je reactief aan het werk, of ben je pro-actief. Ligt het aan de werknemer, of onderaannemer. Of benader je het vanuit het ontwerp, of zelfs vanuit je opdracht.

Durf jezelf een spiegel voor te houden en laat je systeem inspecteren. Van initiatief tot werkvloer, of van werkvloer tot initiatief. Voldoe ik aan de Arbowet en -regelgeving. Stel ik iedereen in staat aan het einde van de werkdag heelhuids en gezond thuis te komen.

En als er dan toch een (bijna) ongeval heeft plaats gevonden. Kan jij die spiegel voorhouden en jezelf afvragen of het aan jouw systeem en houding heeft gelegen. Of laat je het over aan de werkvloer.

Neem contact op met ons en kijk hoe groen je bent in het scheppen van voorwaarden om veilig te werken.

Reacties: 1

  1. michelschenk schreef:

    Bewezen is verklaard dat verdachte zich als opdrachtgever van een bouwwerk niet heeft gehouden aan de in het Arbobesluit opgenomen bepaling omtrent het zorgdragen voor een veiligheids- en gezondheidsplan en dat verdachte schuld heeft aan het overlijden van het slachtoffer.

    Het slachtoffer was bezig met werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een riolering. Het slachtoffer is in een uitgraving bedolven onder het zand, ten gevolge waarvan hij is overleden.

    Volledige uitspraak

Je reactie toevoegen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.